news_bg

Nyheter

Hva er forskjellen mellom melaminstøpepulver og melaminpulver?

Melaminstøpepulver og melaminpulver er to forskjellige materialer som brukes i forskjellige bransjer.Mens begge er avledet fra melamin og deler noen likheter, skiller de seg betydelig i sammensetning og anvendelse.

Melaminpulver refererer derimot til pulveriserte råvarer som brukes som basisingredienser i produksjonen av ulike melaminprodukter.I motsetning til støpepulver er melaminpulver ikke blandet med andre tilsetningsstoffer og er i sin reneste form.Brukes hovedsakelig i plast, lim, tekstiler, laminater og andre industrier.

Forskjellen mellom disse to materialene kan forstås ytterligere ved å undersøke deres produksjonsprosess.Melaminstøpemasse lages ved å blande melaminharpiks med masse og andre tilsetningsstoffer, og deretter gå gjennom en herdeprosess.Denne blandingen varmes deretter opp, avkjøles og males til et fint pulver for bruk i servise og lavspenningsapparater.

Derimot produseres melaminpulver ved å syntetisere melamin ved hjelp av en to-trinns reaksjonsprosess kalt kondensering.Melaminkrystallene oppnådd fra denne prosessen males deretter til en pulverform som lett kan brukes som en basisingrediens for en rekke bruksområder.

En annen bemerkelsesverdig forskjell mellom de to materialene ligger i deres fysiske egenskaper.Melaminstøpepulver har en granulær tekstur og er tilgjengelig i en rekke farger.Den kan enkelt støpes til forskjellige former og design, noe som gjør den svært allsidig i produksjon av servise.Imidlertid er melaminpulver et fint hvitt pulver med en krystallinsk.

Hva er forskjellen mellom melaminstøpepulver og melaminpulver (1)

Melamin støpepulver

Det refererer ofte til 100 % melaminstøpemasse for servise (A5, MMC) og elektriske lavspenningsapparater.Den er laget av melaminharpiks, papirmasse og andre tilsetningsstoffer.

Melamin servise blir populært som dets egenskaper av anti-ripe, varmebestandighet, ulike tilgjengelige design og relativt lav pris sammenlignet med porselen. For å ha møte ulike design, kan melamin molding pulver produseres med forskjellige farger.

Melamin pulver

Melaminpulver er grunnmaterialet for melaminformaldehyd (melaminharpiks).Harpiksen er mye brukt i papirfremstilling, treforedling, plastserviseproduksjon, flammehemmende tilsetningsstoffer.

Hva er forskjellen mellom melaminstøpepulver og melaminpulver (2)

Konklusjon

Melaminstøpepulver og melaminpulver er forskjellige materialer med forskjellige sammensetninger og bruksområder.Mens melaminstøpepulver spesifikt brukes i produksjon av servise og lavspente elektriske apparater, brukes melaminpulver som en grunnleggende ingrediens i en rekke produkter på tvers av bransjer.Å forstå forskjellene mellom disse materialene er avgjørende for å velge riktig materiale for en spesifikk applikasjon.


Innleggstid: Jun-02-2023